29. Odprto lokostrelsko tekmovanje Zveze slovenskih častnikov, Ankaran 2024

Tekmovanje lokostrelcev, pripadnikov Zveze in prosto prijavljenih lokostrelcev, članov lokostrelskih društev, je v soboto, 20. aprila 2024 že četrtič potekalo na območju Vojašnice “Slovenski pomorščaki” v Ankaranu. Organiziralo in izvedlo ga je OZSČ Koper ob pomoči “Lokostrelskega kluba Ankaran” in Predsedstva ZSČ v Ljubljani.

Letošnjega tekmovanja so se udeležili lokostrelci – tekmovalci iz vse Slovenije – člani Združenj,  predstavniki sorodnega častniškega Združenja UNUCI Trst in tudi tekmovalci iz drugih lokostrelskih klubov.

Poleg tekmovalcev so spremljali tekmovanje še družinski člani nastopajočih in drugi spremljevalci, ki so vsi uživali v čudoviti naravi ob vojašnici. Tekmovanju je služilo tudi vreme, saj se  prvotna napoved o deževni soboti – ni uresničila.

Tekmovalo je 13 ekip in nekaj posameznikov, skupaj 49 tekmovalcev.

Ekipno zmago je osvojila ekipa Združenja Ljubljana, z doseženimi 539 točkami, drugi so bili lokostrelci, člani štajerskih Združenj iz 4-ih občin z doseženimi 571 točkami, tretja pa je bila ekipa OZSČ Koper z doseženimi 553 točkami.

V ekipi ZSČ OZ Ljubljana so z sestavljenim lokom nastopili:

  1. Uroš Krička

2. Dejan Sitar

3. Tim Jevšnik

in vodja lokostrelske sekcije Združenja Ljubljana, Vlado Strmčnik, ki je nastopil z dolgim lokom.

Ekpa Združenja je po enem letu premora spet osvojila Prehodni pokal, ki bo krasil pisarno Združenja na Staničevi 41 v Ljubljani vse leto do 30. Odprtega lokostrelskega tekmovanja v lokostrelstvu ZSČ 2025. Takrat seveda člani Združenja načrtujemo ponovno osvojitev Prehodnega pokala. Ekipa je prejela tudi malo manjši pokal v trajno last!

Poroča: Borut Zajec

Razglasitev 3. mesto ekipno
Razglasitev 2. mesto ekipno
Zmagovalna ekipa Združenja Ljubljana
Prehodni pokal v lasti Združenja Ljubljana za 1 leto
Čestitka vodji zmagovalcev ekipe Urošu
Prehodni pokal krasi pisarno Združenja Ljubljana