6. Prvenstvo ZSČ v streljanju z zračno puško serijske proizvodnje.

V organizaciji Združenja je bilo v četrtek, 10. 11. 2022 izvedeno prvenstvo z zračno puško za leto 2022. Nastopilo je 42 tekmovalcev in 6 tekmovalk, članov in članic Zveze slovenskih častnikov iz vse Slovenije.

Bili so člani 15-tih ekip in nekaj posameznikov. Ekipe OZSČ, ki so nastopile, so bile iz: Novega mesta (1), Ljubljane (4), Slovenske Bistrice (2), Kungote, Pesnice in Šentilja (1), Domžal (3), Pivke (1), ŠČIT (1) in iz Kamnika-Komende (1).

Vodstvo tekmovanja bilo v sestavi:

  1. Major Borut Zajec, predsednik Združenja Ljubljana
  2. Stotnik Anton Majerle, član Predsedstva Združenja Ljubljana
  3. Valant Igor, Šport Ljubljana
  4. Krivec Matic, član Združenja Ljubljana.

Pokrovitelj tekmovanja je bil Predsednik  Zveze slovenskih častnikov, generalmajor Dobran Božič, katerega je na tekmi zastopal nadporočniok Miran Stopar, član Predsedstva Zveze slovenskih častnikov in koordinator Zveze za Osrednjo Slovenijo.

Po izvedenem tekmovanju sta sledila kratka nagovora B. Zajca in M. Stoparja udeležencem in potem podelitev pokalov in medalj zmagovalcem. Med čakanjem na rezultate je bila udelžencem ponujena skromna zakuska s sendvičem in vodo. 

Ob koncu letošnjega leta bo vodstvo Združenja predlagalo Zvezi, da to že dolgoletno strelsko tekmovanje z zračno puško serijske proizvodnje uvrsti med Skupne dogodke Zveze slovenskih častnikov.

Poroča: Major Borut Zajec,  12.novembra 2022.

Rezultate vseh tekmovalcev si lahko ogledate v prilogi

Matic Krivec, ZSČ OZ Ljubljana, 4. mesto
Glavni sodnik, Anton Majerle
Vodstvo tekmovanja
Zmagovalke Tatjana Britovšek, Mojca Vučko in Tanja Žerjav
Zmagovalci Milan Rus, Luka Vrhunc in Anton Fortuna
Zmagovalne ekipe Novo mesto, Ljubljana 4 in Slovenska Bistrica 2
Tatjana Britovšek med člani ekipe Ljubljana 1. in 5.