5. Državno prvenstvo ZSČ v streljanju z zračno puško serijske proizvodnje

Združenje slovenskih častnikov Ljubljana je v četrtek, 25. novembra 2021 spet organiziralo državno prvenstvo Zveze slovenskih častnikov  na strelišču ŠPORT LJUBLJANA na Dolenjski cesti 11 v  Ljubljani.

Nastopilo je 10 ekip oziroma 34 tekmovalcev. Med njimi tudi dve ženski tekmovalki (Tanja Žerjav in Komar H. Achala).

Tekmovanje je bilo izvedeno na avtomatskem strelišču s 40 strelskimi mesti za zračno puško, eno najmodernejših v državi.

Vso težo organizacije je nosila ekipa Strelskega društva Tabor-Ježica na čelu z Antonom Majerlom in z glavno sodnico Elviro iz Mestne strelske zveze.

Tekmovanje se je izvedlo pod pokroviteljstvom predsednika ZSČ, general majorja dr. Alojza Šteinerja, katerega je na prireditvi uradno zastopal generalni sekretar, brigadir Martin Jugovec. 

Tekmovanje , že 5. po vrsti, je pokazalo, da vlada med članstvom Zveze slovenskih častnikov veliko zanimanje ne samo za streljanje s pištolo ali puško velikega kalibra, ampak tudi za streljanje z zračno  puško serijske proizvodnje.

Organizator je pri zaključku tekmovanja nakazal in obljubil, da bo prihodnje leto organiziral tudi tekmovanje z malokalibrsko puško. V Ljubljani na tem strelišču prav tako obstaja najmodernejše avtomatsko strelišče za streljanje z orožjem malega kalibra. 

V nadaljevanju objavljamo rezultate posameznikov in doseženo razvrstitev tro-članskih ekip.

Ob zaključku je sledilo kratko druženje (vsi tekmovalci so izpolnjevali PCT pogoj) in skromna pogostitev.

Poroča: Borut Zajec

V priponki si lahko ogledate vse rezultate tekmovanja