Malta airshow 2020

Termin: 25.9.- 28.9.2020

Program potovanja:

1. dan (25.9.2020)
Zbor potnikov ob 03:15 uri zjutraj na dogovorjenem mestu v Ljubljani in vožnja do letališča v Trevisu.
Ob 09:00 uri zjutraj polet na Malto, kjer pristanemo ob  10:45 uri. Sledi transfer do hotela. Nekaj časa za počitek in kosilo po želji, nato pa popoldan namenimo odkrivanju prestolnice Vallette. V spremstvu slovenskega in lokalnega vodnika si bomo ogledali zanimivosti La Vallette. Sprehodili se bomo po živahnih ulicah Vallette, odkrivali lepoto in čare tega mesta-utrdbe, katerega so vitezi ustanovili leta 1566. Viteški red svetega Janeza je upravljal otoke 268 let in Valletta je najboljši primer njihove edinstvene kulturne dediščine. Najprej bomo uživali v očarljivem pogledu na naravno pristanišče Grand Harbour, ki se razteza od vrtov Barracce. Nato bomo obiskali katedralo svetega Janeza, si ogledali Caravaggiove mojstrske freske v oratoriju, flamske tapiserije in cerkveni muzej. V katedrali so ena najlepših marmornih tal na svetu. Ogled nadaljujemo vzdolž ulice Republike, mimo Palače velikih mojstrov. Nekaj prostega časa za samostojne sprehode, pijačo v baru ali nakupe. Povratek v hotel in nočitev.

2. dan (26.9.2020)
Po zajtrku bomo dan namenili ogledu Malta Airshow ,ki bo potekal na letališču v Valletti. Ta priljublj.eni letalski miting se po odsotnosti dveh let vrača na letni koledar dogodkov. Miting si je prislužil sloves, kot eden najboljših družinskih dogodkov na prostem na Malti. Prvi Malta Airshow se kje odvijal že leta 1993, letošnji pa bo že 26.v vrsti. Skozi leta je Malta International Airshow privabila številna zanimiva letala, vključno z izraelskimi F-15 in F-16, češkimi L-39, italijanskimi F-104 in Do-228, bivšimi izraelskimi A-4 Skyhawks, ameriško mornarico F-14 , EA-6B, S-3s, F-18s, Tornados, B-52, B-1B, Spitfire in Hurricane ter večino evropskih reprezentančnih skupin, vključno z Rdečimi puščicami, Patrouille de France, Frecce Tricolori iz Italije in številne druge vrste letal z vsega sveta. Popoldan prost za uživanje po svoje. Morje bo še tako toplo, da si lahko privoščite plavanje. Nočitev v hotelu.

3. dan (27.9.2020)
Po zajtrku se odpravimo na izlet po otoku. Pot nas pripelje do osrednjega dela Malte, kjer prevladuje srednjeveško utrjeno mesto Mdina, starodavna prestolnica Malte. Ozke, vijugaste ulice, ki segajo v srednji vek, vodijo do impozantnih utrdb, od koder je veličasten panoramski razgled na otoke. Med sprehodom po mestu, ki je videti, kot da se je tam čas ustavil, boste videli različne arhitekturne sloge, vključno s palačami Siculo-Norman ter drugimi baročnimi stavbami velikega zgodovinskega pomena. Prav zaradi tega je to “Tiho mesto” priljubljena kulisa filmske industrije. Mdino zapustimo in nadaljujemo pot do čudovitih pečin imenovanih Dingli. (vmes možen postanek v vasici obrtnikov Ta’Qali in obiskom delavnic malteških obrtnikov. Prisostvovali bomo pihanju ter oblikovanju stekla ter izdelavi tradicionalnih filigranskih srebrnih in zlatih predmetov. Sledi čudovit kompleks obmorskih »Blue Grotto«, skozi katere se, če nam bosta vreme in veter naklonjena – z ladjico zapeljemo na krajšo vožnjo (za doplačilo). Ustavimo se še v simpatični ribiški vasici Marsaxlokk s pisanimi ribiškimi ladjicami in sproščenim vzdušjem, kjer se prileže sprehod ob morju. V kolikor bo vreme prijetno se lahko podate na kopanje v naravni laguni St. Peters Pool. Povratek v hotel in nočitev.

4. dan (28.9.2020)
Zgodaj zjutraj ob cca 04:00 uri zjutraj sledi transfer do letališča na Malti, ter povratek v Treviso, kamor priletimo ob 08:50 uri. Sledi le še vožnja v Slovenijo.

Cena paketa: 

395 € na osebo

Cena paketa vključuje:

  • letalski prevoz na dani relaciji
  • osebna ročna prtljaga do 10 kg
  • 3 x nočitev z zajtrkom v hotelu na Malti
  • slovensko vodenje in spremstvo ves čas potovanja
  • vsi izleti po otoku
  • vsi transferji po otoku
  • lokalni vodniki
  • organizacija potovanja

Možna doplačila:

  • povratni prevoz na letališče v Treviso 32 € na osebo
  • morebitna vstopnina na Mata Airshow ( cca 10 € )
  • vstopnine cca 10 € ( na licu mesta in neobvezno )
  • izlet z ladjico v Modro jamo ( cca 10 € , na licu mesta in neobvezno )
  • zavarovanje rizika odpovedi 20 €