Okolica Živalskega vrta pripravljena na zimo

Jože Konda je človek akcije. Na seji predsedstva Omočnega združenja ZSČ Ljubljana je v četrtek, 28. novembra, »pod razno« napovedal t.i. »Akcijo ZOO«, v sredo, 4. decembra, pa jo že izpeljal. Na njegov poziv sta se odzvali skoraj dve desetini članov in članic našega in obeh veteranskih druženj ter sekcije DU MORS, ki sta se ob ob 8. uri zjutraj zbrali pred vhodom v živalski vrt, oboroženi z grabljami, metlami, vilami in širokimi lopatami.

»Zima je pred vrati, zato je pred nami nov izziv: listja je veliko, in ker na pohodnih površinah ustvarja blato, ga je treba odstraniti, še preden se bo začelo deževje in sneženje, ki bi nam kasneje zelo otežilo delo,« se je glasilo »dnevno povelje«. Za spodbudo pa je dodal: »To je nova priložnost, da konkretno naredimo nekaj koristnega za Ljubljano, predvsem pa za nas, naše otroke in vnuke. Naj nas vodi misel, da tudi na ta način krepimo našo odgovornost za stanje v družbi«. 

Udeleženci akcije so se intenzivo »vrgli« na delo, hkrati pa vsaj z enim očesom opazovali, če niso nemara počasnejši kot »konkurenca«. Ja, v takih primerih se hitro predrami tekmovalni duh…

Ko so opravili nalogo, se je – kot vedno – izkazala še uprava. Povabila jih je na zasluženo malico, ki je potekala v prijetnem vzdušju in tovariškem druženju. Zato so si ob slovesu zaklicali: »Na svidenje na naslednji akciji«.

D.K.

Foto: udeleženci

Pred novim domovanjem levov
Člani združenja v akciji
Člani združenja v akciji
Jože, vodja akcije
Zaslužena malica
Bili smo kompletni