Dvakrat tretji na Partizanskih smučinah, Cerkno

Na 41. prireditvi “Partizanske smučine – Cerkno 45”, posvečeni spominu na prve partizanske smučarske tekme v okupirani Evropi, na katerih so ob naših borcih sodelovali tudi predstavniki zavezniških vojsk (!), se je zadnjo januarsko soboto letošnjega leta zbralo več kot 300 športno navdahnjenih članov slovenske borčevske organizacije, društev vojnih invalidov, veteranov vojne za Slovenijo, policijskih veteranskih društev Sever, Slovenske vojske in Zveze slovenskih častnikov, med katerimi je bila – kajpak – tudi ekipa OZSČ Ljubljana. 

Barve naše OZSČ so branili (na sliki z leve) Marko Aš, Rado Senčur, “navijač”  Miha Butara (sicer naš častni član in mož, ki je s to prireditvijo obudil spomin na tedanjo partizansko olimpijado!), predsednik Borut Zajec, Novak Govedarica in Martin Artelj). Na sliki manjkata fotograf Luka Artelj in pod prispevkom podpisani Damjan Križnik.

Po ogorčenem boju z dodobra pomrznjeno progo in, kajpak, hudo konkurenco smo se vsi prebili do cilja. Kot se je izkazalo na koncu, je bil naš daleč najhitreši tekmovalec prav najmlajši član Luka Artelj (na sliki prvi z leve), ki je v svoji kategoriji (1962 in mlajši) osvojil bronasto kolajno in na ta način prispeval levji delež tudi k uvrstitvi našega moštva na imenitno 3. mesto v ekipni konkurenci.

Damijan Križnik

Foto: Martin Artelj