Kapo dol pred Matjažem Vrhuncem!

Podpolkovnik Matjaž Vrhunc, član ZSČ OZ Ljubljana, je zagotovo najbolj trpežen, če že ne kar najboljši tekač, kar jih premore celotna ZSČ. O tem se lahko prepričate v pričujočem prispevku, ki je nekakšen povzetek iz dnevnika njegovih (samo jesenskih!) nastopov na odmevnih maratonih v domovini in tujini, rangiranih po pomembnosti, številčnosti udeležencev in odmevnosti v svetu. Nam ostane le še čestitka: “Bravo, Matjaž!” in “Ponosni smo nate!” Le tako naprej… (D. K.)

2017 Bank of America Chicago Marathon (8. 10. 2017)

8. oktobra sem nastopil na Bank of America Chicago maratonu, na katerem nas je teklo preko 45.000. Ta marton sodi v elitno druščino World Marathon Majors – šestih največjih in najbolj poznanih maratonov na svetu (poleg Virgin London Marathon, Boston Marathon, BMW Berlin Marathon, ING New York City Marathon in Tokio Marathon).

Proga v Chicagu je ravninska in omogoča dobre rezultate. Štart in cilj sta v središču mesta, v parku Grant ob Michiganskem jezeru. Teče se krožno skozi 29 mestnih četrti. Organizacija je odlična. Ob progi je bilo ves čas ogromno gledalcev in številne glasbene skupine. Tu sem tekel že drugič in z rezultatom 3 ure in petnajst minut med 45 tisoč maratonci zasedel absolutno 1950. mesto, v svoji starostni kategoriji pa 103. mesto med 2400 tekači.

22. Ljubljanski maraton (29.10.2017)

Središče in okolica mesta Ljubljane sta bila letos že dvaindvajsetič prizorišče najbolj množične tekaške prireditve v Sloveniji – Ljubljanskega maratona, ki je pravi tekaški praznik. Vsako leto se ga udeležuje čedalje večja množica tekačev. Na predzadnjo oktobrsko soboto in nedeljo so bili ljubljansko mestno središče ter okoliške ulice in ceste spet polne zadovoljnih tekačev vseh starosti, ki so se zgrnili v našo prestolnico iz več kot petdesetih držav. Tudi letos so organizator Mestna občina Ljubljana in izvajalec TIMING Ljubljana ob podpori številnih sponzorjev z odliko opravili svojo nalogo.

Kot Ljubljančan sem vesel in ponosen, da sem kot tekač vseh teh 22 let del te uspešne zgodbe, saj mi je do sedaj uspelo nastopiti na prav vseh izvedbah ljubljanskega maratona. Trikrat sem tekel na maratonski razdalji, trikrat na krajši 10-kilometrski razdalji in letos že šestnajstič na polmaratonu.

Ja, letos sem tekel na polmaratonu (21 km) in že petič zastopal barve ZSČ OZ Ljubljana. Rezultat v cilju je bil malce slabši od pričakovanega, na kar je vplival močan veter pa tudi precej težke noge z maratona v Chicagu, ki sem ga tekel dva tedna prej. V dresu OZ ZSČ Ljubljana sem dosegel rezultat 1 ura 25 minut in zasedel 7. mesto v svoji starostni kategoriji ter absolutno 122. mesto med 4455 tekači.

33. Maraton Celje-Logarska dolina (02.09.2017)

Na tekaški prireditvi Maraton Celje–Logarska dolina sem 2. septembra tekel na razdalji 17 km od Luč do Logarske doline in zmagal v starostni kategoriji z rezultatom 1 ura in 9 minut. V absolutni konkurenci sem med 165 tekači zasedel 6. mesto.

Najboljši v svoji starostni kategoriji

Poroča: Matjaž Vrhunc