Tekma v dinamičnem streljanju v Černotičah, 27.5.2017

27. maja je na strelišču PVD Sever v Črnotičah potekala tradicionalna tekma v dinamičnem streljanju v organizaciji OZSČ Nova Gorica. Kot vedno, smo se je tudi letos udeležili tekmovalci iz našega območnega združenja. 

Zastopali sta nas dve ekipi v zasedbi:

OZSČ Ljubljana 1:

Matjaž Demšar

Sergej Maraž

Erazem Rajnar

OZSČ Ljubljana 2:

Marko Aš

Iztok Škof

Andrej Zajec

Tekmovanje je v sončnem in vročem vremenu potekalo na štirih strelskih mestih, na vsakem z različnim tipom orožja. Pomerili smo se tako v streljanju z 9mm polavtomatsko pištolo, šibrenico kal. 12, malokalibrsko polavtomatsko puško in polavtomatsko puško kalibra 7,62 mm. Uporaba enakega orožja za vse tekmovalce je pomenila enake razmere, hkrati pa tudi vnesla malo negotovosti v same razmere.

Erazem Rajner

Po razburljivem dopoldnevu smo ob razglasitvi rezultatov v ekipi OZSČ Ljubljana imeli razlog za veselje. Erazem Rajnar je namreč dosegel 1. mesto med posamezniki tako v kategoriji OZSČ, kot v skupnem seštevku. Uspeh sta dopolnila tudi Matjaž Demšar s 6. mestom posamezno ter Sergej Maraž z 19, kar je pomenilo, da je na koncu ekipa OZSČ Ljubljana 1 dosegla ekipno 2. mesto, tako v kategoriji OZSČ, kot v skupni razvrstitvi. 

Razglasitev zmagovalcev
Iztok Škof, Matjaž Demšar, Erazem Rajner

Tekmovanje je sedaj že tradicionalno, s samo postavitvijo strelskih nalog pa je OZSČ Nova Gorica skupaj s člani PVD Sever Primorske in Notranjske poskrbela, da je bilo zanimivo tudi za tiste, ki dinamičnega streljanja niso najbolj vajeni. Ob koncu tekmovanja smo bili tudi lepo pogoščeni, kar pa je za fante iz Nove Gorice že stalnica in z veseljem se bomo v njihovo družbo še vrnili.

Poroča: Matjaž Demšar