Prvenstvo ZSČ v strejlanju z zračno puško serijske izdelave 2016

Naše območno združenje je v soboto, 15. oktobra, na strelišču Mestne strelske zveze Ljubljana organiziralo 1. prvenstvo Zveze slovenskih častnikov v streljanju s serijsko zračno puško, na katerem je sodelovalo pet ekip. Med posamezniki je zmagal Luka Vrhunc, med ekipami pa “njegova” ZSČ OZ Ljubljana I.

Predsednik ZSČ OZ Ljubljana Borut Zajec je v priložnostnem nagovoru nastopajočim povedal, da se naše združenje udeležuje domala vseh dogodkov, ki jih prirejajo druga združenja po Sloveniji, zato se nam je zazdelo, da bi bilo prav, če bi tudi mi organizirati kakšnega “krovnega” – takšnega torej, ki bi bil vseslovenski. Odločili smo se za prvenstvo v streljanju z zračno puško, torej prvim orožjem – če odmislimo lok ali fračo -, ki smo ga tako ali drugače uporabili v življenju.

“Zdaj smo tu. Pričakoval sem, da nas bo več, a bo najbrž potreben čas, da se bo prireditev prijela. Naša ambicija namreč je, da bi bilo prvenstvo vsako leto.” Martin Jugovec, član predsedstva ZSČ Slovenije, ga je “potolažil”, da se bo z uskladitvijo terminov v prihodnje zagotovo “prijelo” tudi naše tekmovanje – današnje se namreč “prekriva” z enim tradicionalnim – zato naj nikar ne vržemo puške v koruzo…

A kakorkoli že, soboto smo udeleženci premiernega prvenstva prizorišče zapuščali bolj ali manj zadovoljni in z obljubo, da se prihodnje leto zanesljivo spet vidimo.

REZULTATI:

Posamezno:

1. Luka Vrhunc 171

2. Mark Varlamov (Ljubljana I) 164

3. Bogo Rus (Domžale I) 147

4. Boris Vodopivec (Ajdovščina/Vipava) 146

5. Matic Krivec (Ljubljana 1) 145

Ekipno:

1. Ljubljana I 480

2. Domžale I 418

3. Domžale II 357

4. Pivka 339

5. Ljubljana II 260

ZASLUŽNO NA ZMAGOVALNIH STOPNIČKAH – Zmagovalci Luka Vrhunc, Mark Varlamov in Matic Krivec (Ljubljana I), drugouvrščeni Marjan Galien, Bogo Rus in Martin Jugovec (Domžale I) ter tretji Toni Stopar, Ludvik Savernik in Milan Habjan (Domžale II). Skrajno levo je vodja tekmovanja Anton Majerle, skrajno desno pa Borut Zajec, predsednik ZSČ OZ Ljubljana.