Poročilo o izvedbi delovne akcije v Živalskem vrtu

V okviru izvajanja Programa dela OZSČ Ljubljana za leto 2015 smo v četrtek, 5. novembra 2015 vnovič v letošnjem letu izvedli delovno akcijo v Živalskem vrtu. Namen glavnega organizatorja teh akcij, našega prizadevnega člana, Jožeta Konde, polkovnika v pokoju, je bilo vzdrževanje kontinuitete teh akcij z naše strani, saj smo »Prijatelji živalskega vrta v Ljubljani«. Tokrat je bila akcija poimenovana: » Sajenje mladih drevesc kot nadomestilo za uničena drevesa zaradi posledic žleda 2014«.

Vodstvo Živalskega vrta to naše aktivnost zelo podpira in nam je hvaležno. Včeraj je ekipi zelo pomagalo tudi enkratno jesensko lepo vreme. Delovna ekipa pa je, kot običajno prinesla lastno delovno orodje. 

Te družbeno koristne in hvalevredne akcije so se udeležili člani ZSČ OZ Ljubljana, OZVVS Ljubljana in SD 1991.

Udeleženi so bili:

  1. Slavko Skokič
  2. Safet Zjakić
  3. Renato Petrič
  4. Franc Čebašek
  5. Tine Pepevnik
  6. Jože Konda, vsi ZSČ OZ Ljubljana
  7. Stane Seliškar, SD 1991
  8. Miro Prelc, OZVVS Ljubljana

Delovna grupa se je zbrala okrog 8.00 ure, v prvem delu delala do 11.45, v restoranu Živalskega vrta jih je čakala bogata in okusna malica do 12.30, in potem nadaljevanje dela v lepi naravi Živalskega vrta do 14.50 ure, ko je vsa ekipa, zadovoljna in ponosna na svoj prispevek lepšemu izgledu Živalskega vrta, odšla domov.

Posadili so nekaj več kot 500 dreves(c). Bila so večja, od pol metra do meter in pol (bukev, macesen, gaber in kostanj.

Ekipa se je dogovorila za ponovno akcijo spomladi 2016 (grabljenje listja, spomladansko čiščenje…). Odločeni so vzpodbuditi več članstva na takšnem prijetnem, sprostitvenem druženju, ki je seveda tudi družbeno koristno. Članstvo bo pravočasno obveščeno in pričakujemo, da bo tudi udeležba večja.

Poročata: Jože Konda in Borut Zajec