Strelsko kondicioniranje z vojaškim orožjem, Trbovlje

V soboto, 15. novembra 2014 sta OZSČ Ljubljana in OZSČ Trbovlje organizirali strelsko kondicioniranje z vojaško polavtomatsko puško PAP 7,62 mm in pištolama TT 7,62 ter pištolami 9,00 mm na terenskem strelišču Agnez-Ojstro. Na ta dogodek sta povabili vse OZSČ Ljubljanske pokrajine (OZSČ Domžale, OZSČ Kamnik – Komenda, OZSČ Litija – Šmartno) in še nekatere OZSČ Gorenjske pokrajine. Te strelske vaje se je udeležilo 65 članic in članov ZSČ. Organizacijo, prehrano, varnostno osebje na strelišču, orožje in pištolsko strelivo je zagotovila OZSČ Trbovlje, Slovenska vojska je poslala strelivo za PAP v okviru letnega programa strelskega kondicioniranja OZSČ Ljubljana za leto 2014 in sanitetno zagotovitev, OZSČ Trbovlje pa je poskrbela za pištolsko strelivo. 

Program kondicioniranja je bil izvršen sledeče:

– vsak strelec je izvedel na PAP 5x poizkusne strele in 20x je streljal za oceno, za katero se je upoštevalo 10 najboljših zadetkov

– na pištoli (dovoljena je bila uporaba lastne pištole) je vsak strelec izvedel 3x poizkusne strele in 8x za oceno. Spet je za oceno veljalo 10 najboljših zadetkov. 

Rezultati: PAP 7,62mm (udeležba: 64 strelcev): 

1. Igor Fedoruk OZSČ Ljubljana

2. Mitja Manohin OZSČ Ljubljana

3. Andrej Zajec OZSČ Ljubljana

Pištola 7,62 ali 9,00 mm (udeležba: 65 strelcev):

1. Robert Šuštar OZSČ Trbovlje

2. Henrik Bromše OZSČ Ljubljana

3. Silvo Grčar OZSČ Ljubljana

Doseženo povprečje zadetkov prvih treh strelcev za PAP je bilo 95,6 kroga, pri pištoli pa 97 krogov. 

Vzdušje na tem strelskem kondicioniranju je razvidno iz priložene slikovne galerije. Prireditev se je pričela ob 08.30 uri in je bila zaključena ob 15.00 uri. 

Poroča: Major Borut Zajec