ZSČ v Živalskem vrtu Ljubljana

19. marca 2014 smo se ponovno udeležili akcije odpravljanja posledic ledene ujme. Akcija se je odvijala v času od 8 – 15.00 ure v Živalskem vrtu Ljubljana. 

Akcije se je udeležilo 60 ljudi, in sicer 6 v organizaciji OZSČ Ljubljana (Lavra Oman in Matjaž Demšar, Dušan Levičnik, Miloš Šonc, Slavko Skokić in Jože Konda) in 54 pripadnic in pripadnikov Slovenske vojske iz 1. BRSV z dvema sekačema in s tremi kamioni ter enim kombinirnim strojem (kombinirko). Udeležbo pripadnic in pripadnikov Slovenske vojske in tehnično pomoč je zagotovil generalmajor Dobran Božič, načelnik GŠSV in naš član. Prehrano smo imeli udeleženci v lastni režiji. 

Vsi udeleženci smo delali vestno in odgovorno. Gospod Rok Čamernik in njegovi sodelavci so bili zelo zadovoljni in ponosni, da smo dobro opravili delo. Tudi sam sem se udeleženkam in udeležencem (kot član POZSČ Ljubljana) iskreno zahvalil za izkazano pridnost in odgovoren odnos. V času izvajanja akcije ni bilo poškodb. 

Mislim, da je Živalski vrt Ljubljana inštitucija, ki je bila upravičena naše pomoči, saj tudi na ta način izkazujemo naše sodelovanje z mestom Ljubljana in promoviramo Slovensko vojsko. Menim, da je smiselno in potrebno nadaljevati podobne oblike sodelovanja. Resda so za sedaj najbolj potrebne “roke”, v prihodnje pa zna biti tudi kaj drugega. Verjamem, da je pri tem dovolj prostora tudi za našo veteransko organizacijo. 

Prijazen pozdrav, 

Jože Konda