Rock ‘n’ Roll maraton v Las Vegasu

17. novembra 2013 je član OZ ZSČ Ljubljana tekel na maratonu v svetovni prestolnici zabave in igralništva, Las Vegasu, in dosegel odlično uvrstitev. 

Maraton v Las Vegasu je eden izmed najstarejših v Združenih državah Amerike, saj ga prirejajo že vse od leta 1967. Leta 2009 je bil ta maraton vključen v serijo maratonov, imenovano »The Rock ‘n’ Roll Marathon Series«.

Letos je bila na sporedu peta zaporedna prireditev Rock ‘n’ Roll Las Vegas maraton. Nastopilo je preko 30.000 tekačev in tekačic iz 52 držav: 5.000 na maratonski preizkušnji, 24.000 na polmaratonu in 2.500 na razdalji 6,5 milje (približno 10,5 km). Ta prireditev tako predstavlja največji nočni tekaški dogodek na svetu. Proga sicer ni med najhitrejšimi, poleg tega pa tekače pogosto ovira tudi nočni veter, ki piha iz puščave.

Na maratonu je uspešno tekel tudi član predsedstva OZ ZSČ Ljubljana Matjaž Vrhunc, ki je med vsemi tekači dosegel 15. mesto v absolutni maratonski konkurenci in 1. mesto v svoji starostni katekoriji. 

Rock ‘n’ Roll Las Vegas Marathon je sicer idealna izbira za vse tiste, ki obožujejo tek, zabavo, pestro nočno življenje in vse to z močnim pridohom rock ‘n’ rolla. Glavna privlačnost Las Vegasa je približno 4,2 milje (6,8 km) dolga osrednja ulica oz. avenija imenovana Strip. Vzdolž nje so razporejeni vsi mogoči hoteli, kazinoji, zabaviščni parki, nakupovalni centri in druge znamenitosti, ki s svojo arhitekturo in dogajanjem predstavljajo glavni utrip mesta, ki še posebej zaživi ponoči ob neštetih neonskih lučeh. 

Naslednja priložnost, ko bo Matjaž zastopal barve OZ OZSČ Ljubljana bo februarja 2014, na enem izmed največjih maratonov na svetu – Tokyo Marathon. 

Zbrana druščina na startu
Na maratonu so tekli tudi Elvisi
Zastopanje slovenskih barv
Matjaž Vrhunc
Nočni tek
Nočni tek
Po podelitvi medalj
Zaslužena medalja